Om du inte tycker utmaningen är tillräckligt svår kan du addera extra kläder och springa Göteborgsvarvet utklädd. Göteborgsvarvet har inte – till skillnad från t.ex. Midnattsloppet – någon startgrupp för folk utklädda med maskeradkläder, det hindrar dock inte att många kommer utklädda till startlinjen. Och då menar vi inte att vara utklädd till löpare, det räknas inte…

Till Blodomloppet ska man ju självklart vara utklädd till en röd blodkropp..

Världsrekord marathon iklädd kostym

Du kan även passa på att slå världsrekord, springer du ett marathon (t.ex. Stockholm marathon) på under 2:44.28 så slår du Matthew Whitakers världsrekord för “snabbaste marathon iklädd kostym“. Rekordet sattes på Sydney Marathon 2017. Det tidigare världsrekordet var 2:58.03 och sattes i London Marathon 2013 av Joe Elliot.

Bild från http://www.dailymail.co.uk/news/article-4892410/Sydney-man-runs-Blackmores-marathon-three-piece-suit.html

För att världsrekordet ska gälla så behöver kostymen bestå av skjorta, slips och kavaj och man får inte ta av något av plaggen undertiden man springer. Guiness rekordbok är dock schyssta och tillåter att man har på sig löparskor när man springer.

Möhippa & svensexa

Det kan finnas olika anledningar till att man springer Göteborgsvarvet utklädd, en inte helt ovanlig anledning är på grund av svensexa eller möhippa där den stackars blivande bruden eller maken har som utmaning att springa iklädd något mer eller mindre pinsamt.

I Göteborgsvarvets elitgrupp är inte många utklädda, förutom SVT:s Stephan Wilson som är utklädd till elitlöpare 😉

Tips på utklädnader till Göteborgsvarvet och andra motionslopp

Här kommer några tips på utklädnader för dig som vill springa Göteborgsvarvet – eller något annat motionslopp – utklädd. Utklädnaderna hittade vi bland sportkläderna på maskeradsajten maskis.se:

Träningsoverall som ser ut att komma direkt från 1980-talet. En hurtig maskeraddräkt som består av träningsjacka och -byxor i polyester.
Klä ut dig till boxare så tror folk att du har hamnat på fel sportevent. Fördelen med den här dräkten är att ingen kommer våga knuffa dig på banan!
Kycklingdräkt är en inte helt ovanlig syn på både svensexor, låter man blivande maken springa i den här dräkten blir det både förnedrande och jobbigt… Den enda trösten är att man slipper visa ansiktet.

Tips när du springer utklädd:

  • Testa på att springa med dina maskeradkläder innan det är “skarpt läge”. Du kan behöva justera kläderna ifall de skaver, tejpa känsliga delar på dig själv osv.
  • Köp maskeradkläderna i god tid innan motionsloppet då du säkert hinner på hem dom och hinner testa i lugn och ro.
  • Vill du inte springa runt med extra kläder kan du välja att sminka sig istället, med hjälp av ansiktsfärg kan du sminka dig till t.ex. en zombie eller Jokern i Batman. Se bara till att sminket tål att du svettas lite eller att inte allt smetas ut om det kommer en liten göteborgsk regnskur.